Novosti|

U petak, 10. studenoga 2017. godine, s početkom u 11 sati, na prostoru ispred zgrade Gradske uprave u Belišću održat će se pomotivno događanje pod nazivom Public power.

Promotivno događanje organizira Grad Belišće u sklopu projekta R-SOL-E Renewable Solar Energy, financiranog od strane EU kroz Interreg-IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija.

Grad Belišće kao pametni grad provodi brojne aktivnosti kojima želi zakoračiti u budućnost, a energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije dio su tih nastojanja. Public Power je događanje koncipirano kao predstavljanje obnovljivih izvora energije, te mogućnosti financiranja njihovog korištenja, a sastoji se od dva dijela:

1.AKTIVNOSTI NA OTVORENOM

Za najmlađe sudionike, vrtićku i školsku djecu, organizirat će se natjecanje u proizvodnji električne energije putem posebno prilagođenog bicikla, te demonstracije energetski učinkovitih i pametnih rješenja za transport i iskorištavanje obnovljivih izvora energije.

2.JAVNA TRIBINA – KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA U PRAKSI

U Gradskoj će se vijećnici održati predavanje za poduzetnike i zainteresirane građane s naglaskom na mogućnosti korištenja dostupnih nacionalnih i EU fondova za obnovu i energetsku učinkovitost.

Projekt R-SOL-E Grad Belišće provodi u partnerstvu s Gradom Novim Sadom i Općinom Gorjani, a cilj mu je promocija korištenja obnovljivih izvora energije u svrhu smanjenja troškova energije javnih zgrada i infrastrukture. U sklopu projekta Grad Belišće će, između ostalog:

– postaviti solarne elektrane na 5 zgrada u svom vlasništvu: Gradsku upravu, Dječji vrtić “Maslačak”, zgradu Bazena, Policijsku postaju Belišće i Nogometni klub Belišće
– postaviti info ploču i solarno stablo
– revidirati akcijski plan engergetske učinkovitosti
– organizirati javna događanja s ciljem promocije obnovljivih izvora energije.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na događanju Public Power i zajedno s nama raditi na stvaranju energetski učinkovitog prekograničnog područja, Gradova Belišća i Novog Sada te Općine Gorjani.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content