Novosti|

U petak, 3. studenog 2017. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću započele su 41. Rombergove glazbene večeri. Ovu tradicionalnu glazbenu manifestaciju, posvećenu jednom od najvećih skladatelja glazbe za mjuzikle i operete i filmske glazbe prve polovice prošlog stoljeća Sigmundu Rombergu, neponovljivim koncertom “Najljepše melodije svijeta” otvorili su Đani Stipaničev i Renata Sabljak uz glazbenu pratnju maestra Vladimira Babina. Manifestaciju je službeno proglasila otvorenom zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, a sve prisutne pozdravila je ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer, u ime organizatora Rombergovih glazbenih večeri, Centra za kulturu i Amaterskog kazališta Belišće.

Publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, uživala je u dvosatnom glazbenom spektaklu te oduševljenjem i dugotrajnim pljeskom nagradila izvođače koji su svojim vrhunskim glazbenim sposobnostima dirnuli sve prisutne. Đani i Renata članovi su ansambla Kazališta Komedija, prijatelji već više od 20 godina, a međusobnim nadopunjavanjem i izuzetnim pjevačkim talentom na koncertu su izveli brojne domaće i strane uspješnice, sve po redu poznate melodije na nekoliko jezika koje su oduzimale dah. Maestro Vladimir Babin, priznati hrvatski pijanist, na najbolji mogući način upotpunio je ovu glazbenu poslasticu.

U prijepodnevnim satima istoga dana, kao uvertira manifestaciji Sigmundu Rombergu u čast, zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer, predsjednik Upravnog odbora Amaterskog kazališta Belišće Željko Čorba, tajnica Amaterskog kazališta Belišće Ana Šikić i djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina položili su cvijeće pred spomen pločom na mjestu gdje se nekada nalazila kuća u kojoj je, s roditeljima Adamom i Clarom Rosenberg, živio Sigmund Romberg. Ova obitelj poznata je kao začetnik kulturnog života u Belišću.

41. Rombergove glazbene večeri nastavljaju se i sljedećeg petka, 10. studenog u 20 sati, koncertom “Zlatni dečki električnih nota”. Cijeli program pogledajte OVDJE.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Darko Jančikić, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content