Novosti|

U utorak, 29. listopada 2019. godine, u Osijeku se održavala prigodna svečanost povodom dodjele Povelje humanosti Osječko-baranjske županije. Povelja je priznanje za humana djela učinjena na području naše Županije, a dodjeljuje se pojedincima i skupinama građana koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem te brižnim odnosom osobito istaknuli.

Među njima su i belišćanski i valpovački darivatelji krvi: Jasenko Kardum, Darko Vinogradac, Slavko Golić, Branko Habus, Franjo Špoljarić i Antun Karapetrić koji su krv darovali preko stotinu puta.

Istoga dana, u Zagrebu je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović uručila odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka Đurđici Anić iz Bistrinaca, Ivanu Hercegu iz Petrijevaca, Josipu Kovačeviću iz Gata i Branku Kušiću iz Valpova.

Živjeti s drugima ljudima, a ne pored njih, zahtijeva također i odricanja. Ima li uzvišenijeg čina odricanja od odricanja nečega bez čega ne bismo mogli živjeti za dobrobit drugih, u pravilu nepoznatih, a ljudskom prirodom bliskih ljudi, i to nesebično bez očekivanja koristi pa čak i bez spomena imena. Oni su svi pokazali da ih odlikuje čovjekoljublje i solidarnost prema drugome čovjeku i baš zbog toga ih treba imenovati i isticati kao primjer.

Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content