Novosti|

U belišćanskom Domu umirovljenika danas su potpisani ugovori o radu s 30 žena iz Belišća i prigradskih naselja koje će obavljati poslove gerontodomaćice, skrbeći se o 150 korisnika. Sve je to moguće zahvaljujući projektu „Zaželi – programu zapošljavanja žena“, kroz koji su u posljednjih nekoliko mjeseci žene prošle teorijski i praktični dio edukacije te stekli certifikat koji će im služiti ne samo na ovom poslu, nego i ubuduće.

Nositelj projekta „Zaželi“ je Matica umirovljenika grada Belišća, uz podršku Grada Belišća te uz partnerstvo Centra za socijalnu skrb Valpovo i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostave Valpovo. Predsjednica Matice umirovljenika Marija Ilić  je, čestitajući ženama na uspješno završenoj edukaciji, istaknula kako je cilj projekta bio zapošljavanje teško zaposlivih osoba, ovoga puta su to žene starije od 50 godina, te pomoć onima koji su u potrebi, starijim i nemoćnim sugrađanima. Osim toga, svako domaćinstvo koje će koristiti usluge gerontodomaćice, dobit će paket vrijednosti 200 kuna s higijenskim potrepštinama.

Potpisivanju ugovora nazočio je i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je izrazio zadovoljstvo što je projekt „Zaželi“ zaživio u praksi te naglasio kako će Matica umirovljenika, odnosno svi uključeni u projekt imati i dalje logističku podršku Grada Belišća.

Nakon potpisivanja ugovora o radu, svih 30 žena je na korištenje dobilo nove bicikle  kojima će već od ponedjeljka brinuti o dodijeljenim korisnicima.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content