Novosti|

Danas, 29. lipnja, održana je 10. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća na kojoj su vijećnici raspravljali o 13 točaka dnevnog reda. Uz aktualni sat, najavljene su točke vezane uz belišćanski muzej, ulaganja  na području grada Belišća iz Programa ruralnog razvoja te uz raspolaganje poljoprivrednim zemljištem, a bilo je riječi i o Pravilniku o upisu djece i ostvarivanje prava i obveza korisnika usluga Dječjeg vrtića Maslačak Belišće. Raspravljalo se i o 4. rebalansu proračuna Grada Belišća te o korištenju financijskih sredstava prihoda od naknade za sanaciju odlagališta otpada u Belišću.

I ovoga puta je rebalans proračuna vezan uz projekte, o čemu je gradonačelnik govorio i u izjavi za medije. Naime, nakon duge pripreme i razrade idejnih rješenja, kreće se u izradu novog projekta od moguće velike koristi za Grad Belišće, njegovu industriju, ali i same građane.

-Radi se o izradi studije izvedivosti za izgradnju buduće toplane na biomasu na području Grada Belišća, a koja je dobrim dijelom vezana uz buduću tvornicu higijenskog papira, pojasnio je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić.

Tijekom sjednice je gradonačelnik Burić s neskrivenim zadovoljstvom izvijestio vijećnike o odobrenju još jednog projekta, o kojem se prethodnih mjeseci dosta govorilo.

-Danas smo dobili poziv da 12. srpnja dođemo na potpisivanje ugovora za projekt izgradnje hostela i šetnice od Kajak kluba Belišće do Odmorišta Drava u Bistrincima. Jako nas to raduje i to je još jedan dokaz da se isplati pisati projekte, rekao je gradonačelnik, dodavši kako je za 2018. godinu pripremljeno 10 projekata. U Gradu su se nadali kako će ih „proći“ četiri, a već se sada, na polovini godine, ta brojka popela na šest projekata koji će biti odrađeni zahvaljujući financiranju iz vanjskih izvora.

Prvih nekoliko točaka dnevnog reda odnosilo se na novu Javnu ustanovu u kulturi – Muzej „Belišće“ koje će postati zasebna ustanova u Gradu Belišću. To je važno, pojasnio je gradonačelnik Burić, opet zbog projekata na koje će se Muzej u budućnosti samostalno moći javljati kako bi iskoristio sredstva koja mu stoje na raspolaganju za muzejsku djelatnost.

Treba spomenuti kako se tijekom nekoliko posljednjih sjednica Gradskog vijeća grada Belišća gotovo sve odluke prihvaćaju jednoglasno, o čemu je gradonačelnik Dinko Burić rekao:

-Ne očekujemo da  uvijek bude apsolutno suglasje, ali mi je drago da se prepoznaju težnje svih nas da u našem malom gradiću zajednički doprinesemo razvoju. To je i dokaz promišljanja svih nas na jedan normalan način. Zahvaljujem svim vijećnicima, i onima iz vladajuće većine i onima iz opozicije, što zajednički odobravaju i podupiru projekte koji su od interesa za sve, rekao je gradonačelnik Burić, dodajući kako je najvažnije da Gradsko vijeće i općenito rad u politici ne bude scena za obračune i rasprave, nego pozornica na kojoj će zajednički poslati dobre poruke svim sugrađanima da istinski predstavljaju njih, a ne svoje političke stranke ili osobna razmišljanja.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content