Novosti|

U četvrtak, 14. srpnja, još sedam obitelji dobilo je ključeve stanova koje su unajmili u POS-ovoj zgradi u Belišću. Točno u podne u velikoj belišćanskoj vijećnici mlade su obitelji dočekali zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić te direktor Agencije za promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov.

Nakon što su još jednom upoznati s uvjetima ugovora o najmu, novi najmoprimci otišli su do svojih novih stanova, gdje su ih predstavnici Grada prigodno darivali. I ovom prilikom, čelnici Belišća istaknuli su zadovoljstvo što je nakon 30 godina u Belišću konačno niknula nova zgrada i to u suradnji APN-a i Grada Belišća.

-Nova 24 stana za mlade obitelji koje nisu samo s područja našeg grada, nego i iz drugih područja. Važno nam je da se ljudi i na ovaj način odluče doseliti u naš grad, zasnovati obitelj i raditi u našim tvrtkama, rekao je predsjednik GV-a grada Belišća Domagoj Varžić, istaknuvši odličnu suradnju Grada i APN-a od samog početka ovog velikog projekta.

-Grad je uložio znatna sredstva u projektnu dokumentaciju, osigurao sve priključke te darovao zemljište, a ostalo je odradio APN, na čemu smo im zahvalni, kao i na tome što smo ih u bilo kojem trenutku realizacije projekta mogli kontaktirati i dobiti pravovaljane informacije, istaknuo je Varžić.

Ovom su prilikom ugovori o najmu stana u višestambenoj zgradi izgrađenoj prema programu poticajne stanogradnje u belišćanskom naselju A.G. Matoša, potpisani sa sedam obitelji. Nešto više od dvije i pol godine je prošlo od polaganja kamena temeljca do useljavanja prvih stanara – tri su stana kupljena, a s 12 korisnika je krajem travnja potpisan ugovor o najmu, te su još dva stana ostala slobodna.

-To nam je zalog za budućnost, povod novim razgovorima o novim investicijama za izgradnju nove zgrade, budući da je na našem području velika potražnja za stanovima i kućama, a ponude baš i nema, zaključio je Varžić.

Zadovoljan interesom za stanove u POS zgradi bio je i direktor APN-a Dragan Hristov, koji je rekao kako je ova belišćanska investicija vrijedna oko 16 milijuna kuna.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content