Novosti|

U subotu, 14. siječnja 2023. godine, održano je deveto Pokladno jahanje Bistrinci-Belišće. Organizatori manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizator Konjogojska udruga Valpovštine.

Ova manifestacija, kojom se od zaborava čuvaju običaji naših predaka i ljubavi prema konjima, počela je u 11:30 sati u Bistrincima gdje se ispred prostorija Nogometnog kluba Bistrinci okupilo tridesetak jahača.

U 12 sati jahači su stigli na prvu postaju, Tržni centar Belišće, gdje su ih dočekali i pozdravili predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen te brojni građani.

Nakon Tržnog centra jahači su nastavili jahaću rutu u Bistrincima sa stajalištima kod obitelji Balentić (Ulica Marka Oreškovića), obitelj Molnar (Ulica Ljudevita Gaja), te obitelji Majerić i Borić (Ulica Braće Radića ). Od domaćina do domaćina jahala je povorka veselih jahača pronoseći dio tradicije i nekadašnjih običaja, a obitelji su ih na svakoj postaji počastile domaćim delicijama.

Bogata manifestacija bila je popraćena zvucima slavonske tamburice KUD-a “Šokadija” i pjesmom Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši” iz Bocanjevaca.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content