Novosti|

Uz brojne socijalno-demografske mjere koje provodi i kojima su povećana izdavajanja za djecu i mlade te mlade obitelji, Grad Belišće sufinancira i nabavu dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava za školsku godinu 2019./2020. Za navedenu mjeru u Proračunu Grada Belišća za 2019. godinu osigurano je 400.000 kn, a njome će se obuhvatiti 710 učenika.

Podjela radnih bilježnica za obveznei izborne predmete, zbirki zadataka, likovnih mapa, atlasa i kutija za tehničku kulturu počela je u ponedjeljak, 2. rujna, kada su po pakete mogli doći roditelji učenika osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Belišća, koji su narudžbu izvršili u knjižari Svijet Valpovo, dok se podjela dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava koji su naručeni u knjižari Brošura Belišće dijeli danas i sutra (3. i 4. rujna) od 9 do 17 sati u predvorju belišćanske Gradske uprave.

– Samo zajedničkim djelovanjem državne i županijske odnosno regionalne te lokalne razine, odnosno nas iz lokalne samouprave možemo puno napraviti po pitanju demografije, ali i iseljavanja. Drago nam je što se ove godine u financiranje udžbenika uključila država, što je grad Belišća učinio prije nekoliko godina, kada smo u svom proračunu osigurali sredstva za nabavku udžbenika za osnovnu školu, koje su onda koristile sljedeće generacije. Ove godine je država to preuzela na sebe, a Grad Belišće je u svom proračunu osigurao 400.000 za nabavku pomoćnih i dopunskih nastavnih sredstava, koji će olakšati početak škole za 710 učenika, odnosno olakšati njihovim roditeljima, izjavio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić.

Treba svakako istaknuti kako Grad Belišće ove godine kroz 25 raznih socijalno – demografskih mjera nastoji pomoći sugrađanima, a tu je i 16 mjera koje se tiču samog gospodarstva, kojeg Grad Belišće potiče vlastitim sredstvima.

 

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content