Novosti|

U sklopu manifestacije “Mali grad – veliki ljetni doživljaj” članovi Likovne udruge Bel-art u subotu, 9. srpnja 2022., po peti su puta održali  likovnu  koloniju  u spomen  na svog prvog predsjednika Dragutina Gibičara – Karčija. Ovom memorijalnom kolonijom belišćanki likovnjaci žele ukazati na djelovanje Dragutina Gibičara u kulturno-umjetničkom životu grada Belišća u vremenima prije osnivanje Bel-Arta, ali i na njegovu aktivnu ulogu tijekom vođenja ove likovne udruge od njenog osnivanja do 2012. godine, otvarajući koloniju rekao je predsjednik Bel-arta Ivan Vajda.

U ime domaćina obratila se predsjednica Matice umirovljenika grada Belišća Mariji Ilić, a na kraju sve sudionike pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Varžić. Nakon uvodnih riječi okupljeni ljubitelji likovne umjetnosti pogledali su Karčijeve slikarske radove koje su za ovu prigodu ustupili njegova obitelj i Muzej Belišće.

Nakon pregleda umjetničkih djela, 12 slikara uhvatilo se slikarskog materijala i prionulo na stvaranje novih djela. Motivi su bili raznoliki, od portreta peko cvijeća do pajzaža u različitim slikarskim tehnikama kao što su akril, akvarel i suhi pastel. Uz slikanje, umjetnici su vrijeme na koloniji iskoristili i za razmjenu iskustava na području slikarstva, ali i ugodno druženje i zabavu.

Kao i do sada, koloniju su posjetili članovi obitelji pokojnog Gibičara, kći Dejana i snaha Margita, koje su pohvalile rad Bel-artovaca i njihov doprinos u očuvanju uspomene na lik, djelo i velik doprinos u kulturi Dragutina Gibičara – Karčija.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content