Novosti|

U subotu, 11. svibnja 2024. godine, kod Ribičkog doma na lijevoj obali rijeke Drave, održan je tradicionalni susret papirničara nekadašnjeg Kombinata Belišće.

Na samom početku sudionike je pozdravio Ivan Jergović, nekadašnji predsjednik sindikata i jedan od inicijatora ovih susreta te se zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji susreta.

Milorad Krgović, član Uprave Astrabel d.o.o., obraćajući se sudionicima izrazio je nadu da će sva nastojanja na dovršetku velike investicije dati konačan rezultat uskoro i da će uz bolje razumijevanje banaka pa i vlade, jer je riječ o strateškim planovima, uskoro početi proizvodnja tissue papira za kojim na tržištu postoji velika potreba. Početni kapacitet tvornice u izgradnji je tek jedna petina ukupnih domaćih potreba za tim strateškim proizvodom.

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić zahvalio se svima koji sudjeluju u realizaciji novog projekta, kao i onima koji su svoj radni vijek proveli u pogonima Kombinata Belišće izgrađujući tradiciju Belišća kao industrijskog gradića. Iskoristio je priliku i još jednom čestitao Dan grada svim sugrađankama i sugrađanima, naglašavajući da zbog osobnih razloga nije bio u mogućnosti sudjelovati u programu obilježavanja, ali nije želio propustiti prigodu biti na ovom druženju koje je nastavljeno uz večeru i tamburaše.

-Živim za dan kad ćemo imati novu tvornicu, emotivno se obratio papirničarima gradonačelnik Dinko Burić i izrazio nadu da će sljedeće godine tvornica početi s radom i jamčiti egzistenciju za 60-ak obitelji na području grada Belišća.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content