Novosti|

Četrdeset šest umjetničkih djela ukrasilo belišćanski Palej  

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku i Muzej Belišće potpisali su 2022. godine sporazum o suradnji u cilju jačanja i razvijanja kulturnih umjetničkih znanstvenih i nastavnih iskustava te u svrhu promicanje kulturnih umjetničkih nastavnih i znanstveno istraživački aktivnosti i zajedničkih interesa. Sporazum o suradnji omogućava stvaranje uvjeta za realizaciju kulturnih potreba studenata i razvoj kulture mladih. U području muzejske djelatnosti te definiranje stručnih i istraživačkih zadataka u području umjetnosti i kulturnog menadžmenta za studente akademije.

Suradnja ovih dviju institucija nastavljena je organizacijom nove izložbe pod nazivom “Moderna umjetnost bez granica” u impresivnom ambijentu palače Gutmann u Belišću.

U petak, 2. lipnja, ravnateljica muzeja Nada Milas Bosanac okupljenim zaljubljenicima u umjetnost predstavila je radove studenata Akademije i članova Bel-arta. Izložba tematski nije bila određena, već je obuhvatila djela na osnovu vlastitog odabira umjetnika koja će najbolje predstaviti autora i njegova promišljanja o vlastitom umjetničkom stvaralaštvu, stavu prema umjetnosti i kritičkom pogledu na društvene pojave. Svaki umjetnički rad je individualan, izražava osobna razmišljanja, stavove, ideje, osjećaje i interese te razotkriva životna iskustva i donošenje vlastitih ocjena.

Na otvorenju ove zanimljive izložbe okupljene je pozdravio izv. prof. art. Zlatko Kozina koji je predstavio rad Akademije i svojih studenata. Nakon njega, nekoliko riječi o radu Bel-arta rekao je predsjednik udruge Ivan Vajda, a naposljetku se okupljenima obratio i pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić. 
Za glazbeni ugođaj bili su zaduženi Katarina Bošnjak i Zvonimir Iveković.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content