Novosti|

Tijekom subotnje večeri (21.12.2019.) prostorije Muzeja „Belišće“ ponovno su bile pretijesne za sve posjetitelje – sugrađanke, sugrađane i goste!

Udruga za kulturu i umjetnost ZUM i Muzej „Belišće“ organizirali su otvorenje izložbe Belišćanska zimska idila. Izložba se sastoji od 40 fotografija naših Belišćana Vlade Junga, Dubravka Maričića i Zaima Saljijija i bit će otvorena tijekom zimskih mjeseci. Posjetitelji koji će dolaziti preko radionica ili samostalno moći će vidjeti fotografije na kojima je Vlado Jung zabilježio bajkovito Belišće tijekom večernjih sati, floru i faunu rijeke Drave Dubravka Maričića i Zaima Saljijija i materijalnu baštinu Belišća koju su zabilježili svi autori.

Na otvorenju su izložbe pred šezdesetak posjetitelja govorili autori Vlado Jung, Dubravko Maričić, Zaim Saljiji, moderatorica Ana Vazdar, Dario Fletko (predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća), Vladimir Vazdar, Jozo Bogdanović, Kornelija Fešiš i Mihael Sučić u ime Muzeja „Belišće“.

Zahvaljujemo Udruzi za kulturu i umjetnost ZUM, autorima fotografija, pjesnicima na suorganizaciji otvorenja izložbe, Valpovštini info i Gradskom radiju Belišće na praćenju otvorenja, Gradu Belišće na pomoći i svim sugrađankama i sugrađanima koji su prepoznali suradnju – izložbu navedenih aktera.

Više na Internet stranici Muzeja „Belišće“ i facebook stranici Muzeja „Belišće“.

Foto: Zaim Saljiji, Valpovština info, Muzej „Belišće“

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content