Novosti|

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I. KLASE, gdje su bili uključeni i kandidati s područja VZO-a Bizovac i Viljevo.

Osposobljavanje je trajalo od 11. listopada do 4.prosinca 2021. godine, kada je na završnom ispitu 11. prosinca 2021. sa uspjehom završilo 20 kandidata za vatrogasca i 13 kandidata za vatrogasca I. kl. u prostoru Vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktični dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG-a Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženim od požara. Također su  upoznati i ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama.

Provjeri znanja kandidata, uz rukovoditelja osposobljavanja zapovjednika VZG-a Belišća Dubravka Čovčića, nazočio je i županijski zapovjednik VZ OBŽ-a Zdravko Cvenić koji je provedbu osposobljavanja za navedena zvanja ocijenio veoma uspješnim.

Svaka nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Dubravko Čovčić, zapovjednik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content