Grad za mlade, Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je, u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg, novu kreativnu radionicu za djecu povodom nadolazećih blagdana. Bila je to treća zaredom božićna radionica koja je održana u četvrtak, 16. prosinca 2021., u prostoru Centra za kulturu.

Voditeljica radionice ponovno je bila Bojana Reçica, nadasve kreativna djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg. Sudjelovalo je deset osnovnoškolaca različitog uzrasta kojima je Bojana pokazala kako i od čega napraviti originalne božićne jaslice. Za izradu takvih jaslica koristili su pravu slamu i kartonsku kutiju za jaja koju su obojili akrilnom bojom kako bi izgledala što vjerodostojnije. Likove malenog Isusa, Marije i Josipa napravili su od drvenih lutkica. Njih je bilo potrebno dodatno ukrasiti pa su im osnovnoškolci crnim flomasterima nacrtali lica, a odjeću su im izradili od filc tkanine.

Uz puno truda i preciznosti mali kreativci napravili su predivne jaslice koje će ovoga Božića pronaći mjesto ispod njihovih jelki. 

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Foto: Centar za kulturu Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content