Novosti|

U Vatrogasnom domu Belišće 12. lipnja 2019. godine uručena je oprema namijenjena za uklanjanje stršljenovih gnijezda za koju je nabavku Osječko-baranjska županija osigurala financijska sredstva.

Nabavljenu opremu je uručio zamjenik župana Goran Ivanović, uz nazočnost pročelnika Ureda za ruralni razvoj OBŽ Slavka Marjančević, zamjenika gradonačelnika grada Belišće Domagoja Varžić, predsjednika VZOBŽ Nikice Mužević i županijskog zapovjednika Zdravka Cvenić.

Oprema u kompletu za uklanjanje stršljenovih gnijezda (Kombinezon „Goodyear“, Rukavice „Goodyear“, Jakna sa šeširom „Pip“, Sprej „Forth“, Teleskopski štap za dozu spreja i „Epipen“ injekcija) uručenja je predstavnicima DVD-a: Belišće, Kešinci, Marijanci, Ivanovac, Valpovo, Viljevo i Knježevi Vinogradi.

Ujedno je obavljena kratka prezentacija korištenja dobivene opreme i upoznavanje prisutnih s vrstama, opasnostima i postupanju s gnijezdima stršljena od strane dugogodišnjeg pčelara i volontera u uklanjanju stršljena Ivice Mišina.

Pročelnik VZOBŽ Berislav Hengl iznio je kratko izlaganje i prikazao film o korištenju „Epipen“ injekcije koja se koristi kod osoba koja je zadobila ubod stršljena ili se pojavila alergijska reakcija.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjednik VZ  Belišće

Foto: Tin Lacković

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content