Novosti|

U sklopu projekta Zelene staze Dunava i Drave u Velikoj vijećnici Gradske uprave Belišća održat će se Okrugli stol „Biološka raznolikost Dunava i Drave“.

Okrugli stol „Biološka raznolikost uz Dunav i Dravu“ koji se održava 5. lipnja 2020. u Velikoj vijećnici Gradske uprave grada Belišća (Vijenac dr. Franje Tuđmana 1) s početkom u 10 sati dio je, zbog pandemije COVID-19, odgođenog obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti koji se diljem svijeta slavi 22. svibnja 2020. godine. Okrugli stol pokrit će teme biološke raznolikosti te specifičnosti područja uz Dunav i Dravu s posebnim naglaskom na iskorištavanje tih specifičnosti za privlačenje turista, a s fokusom na održivi turizam.

Panelisti Okruglog stola

Maksima Mijatović, mag. biol. (Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode)
Kristina Kovačević, mag.prot.natur.et.amb. (Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek)
Ivana Buzuk (J.U. Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području OBŽ-a)
Darko Barjaktarević (TZ Općine Erdut)
Angel Milišić – Zečević  (Baraber extreme team)

Uz Okrugli stol povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti održat će se i razgledavanje ekološko – edukacijske staze Porić te će se provesti radionica razgledavanja ptica na novosagrađenim promatračnicama. Cjelokupni događaj završit će zajedničkim ručkom i umrežavanjem svih sudionika.

Sudjelovanje na Okruglom stolu možete osigurati prijavom na sljedećoj poveznici: PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE

Za sudionike iz Osijeka osiguran je besplatan autobus koji polazi s ugibališta za autobuse na istočnom ulazu u Tvrđu (pored cestovnog mosta za Baranju). Polazak je u 9 sati.

Područje provedbe projekta višestruko je zaštićeno u sklopu ekološke mreže Natura 2000, Regionalnog parka Mura-Drava i zaštićenog krajobraza Erdut. Svrha je projekta  stvoriti okvire za revitalizaciju projektnog područja kroz turistički razvoj temeljen na prirodnoj baštini, a što to će donijeti socijalne, ekonomske i ekološke dobrobiti lokalnom stanovništvu i zajednici.

Projekt se financira iz poziva PROMICANJE ODRŽIVOG RAZVOJA PRIRODNE BAŠTINE, u okviru Operativnog  programa KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014.-2020. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Općine Erdut.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content