Novosti|

Ove godine zbog epidemije koronavirusa – COVIDA-19 otkazane ili odgođene su brojne utrke, a kako ne bi bili bez ozbiljnih utrka, organiziraju se virtualne utrke pod nazivom JAČI OD KORONE. Virtualna utrka znači da se trkači neće okupiti na jednom mjestu i trčati u isto vrijeme, nego svatko zasebno i potom će se zabilježeno vrijeme rangirati.

U tim utrkama nastupio je naš član ZDENKO CEROVEČKI, s ponosom predstavljajući DVD Belišće među mnogobrojnim trkačima.

Ovog proljeća pridržavajući se svih epidemioloških mjera u zaštiti od koronavirusa Zdenko Cerovečki istrčao je nekoliko utrka i to:

1. „JAČI OD KORONE“ – 13.4.2020. godine, gdje je sudjelovalo oko 1000 trkačica i trkača iz svih dijelova Hrvatske

2. „Jači od korone! Virtualna liga powered by Intersport“, gdje se trčalo pet utrka u petom mjesecu, a bilo je potrebno istrčati najkraću dionicu od pet kilometara, dok gornje granice nije bilo. Za sudjelovanje u ligi bilo je potrebno istčati jedno kolo, ali cilj lige bio je da se ostane u trkačkoj formi i istrči što više kola. Naš Zdenko je istrčao svih pet kola odnosno pet subota od 3. do 24.5.2020.godine

3. Utrka „KRUG“ – legendarni krug oko dvaju osječkih mostova, onog cestovnog i pješačkog, staze dužine 3100 metra, kojeg je Zdenko Cerovečki istrčao 30. svibnja  2020. godine.

U ovim utrkama nema rezultata i nagrada, nego je istinski važno sudjelovati. Trčati dugo, kratko, brzo ili sporo, ako treba hodati, planinariti ili samo prošetati, bitno je potaknuti druge oko sebe na tjelesnu aktivnost, koja je jedan od najvažnijih faktora za očuvanje zdravlja.

Sport ne poznaje granice, a vatrogasni duh i upornost također.

Zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić

                                                                                                                             

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content