Novosti|

U četvrtak, 24. listopada 2019. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća održano je predavanje pod nazivom “Sve što ste htjeli znati o palijativi, a niste se usudili pitati.”

Predavanje su održale djelatnice Opće županijske bolnice Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Margareta Uremović, glavna sestra Odjela palijative.

U svom predavanju, predavačice su upoznale sudionike što je palijativna skrb, kako se ona razvijala u svijetu, Hrvatskoj i na osobit način u OŽB Našice. Slušatelji su imali prilike čuti sve informacije o prijemu pacijenta na Odjel palijative te načinom rada na odjelu, kapacitetu i ostalim resursima kojima bolnica raspolaže.

Na predavanju je stavljen naglasak o mogućnosti razvoja palijativne skrbi na lokalnoj razini, volontiranju u palijativi kao i senzibilizaciji javnosti o ovoj važnoj temi.

Nakon predavanja predavačice su odgovarale na brojna pitanja sudionika koji su aktivno sudjelovali u raspravi.

Važno je napomenuti da je sudjelovanje u raspravi bilo interdisciplinarno jer su sudionici predavanja bili predstavnici grada Belišća, Dječjeg vrtića Maslačak, Matice umirovljenika Belišće, Doma zdravlja Valpovo i Belišće, samostana  i župe sv. Josipa Radnika, udruge sv. Vinka Paulskog, udomitelja starijih i nemoćnih kao i članova obitelji i prijatelji oboljelih.

Organizacijom ovog događaja udruga PUKS-Podrška u kriznim situacijama pridružila se obilježavanju Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi u nadi poticanja i razvoja volonterstva u palijativnoj skrbi na području grada Belišća.

Predavanje je održano u sklopu projekta “Podrška u zajednici – modul 2” koji je sufinancirao Grad Belišće.

Tekst: Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content