Novosti|

U subotu, 7. travnja 2018. godine, održana je Večer šansone Srđana Depola u Kazališnoj kavani u Belišću.

Pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke nastupio je programom iz svjetske glazbene baštine, izvedbama brojnih šansona Jacquesa Brela, Gilberta Bécauda, Yvesa Montanda, Charlesa Treneta i Sergea Reggianija u vlastitom hrvatskom prepjevu i francuskom originalu te s nekoliko autorskih pjesma za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju.

Srđan Depolo autor je brojnih prepjeva poezije i šansona s engleskog, francuskog, njemačkog i talijanskog jezika. Objavio je roman za odrasle “Gluhi auditorij” te je autor dječje priče “Božićna pjesma čarobne krijesnice” koju adaptiranu za scenu uspješno izvodi kazalište “Svarog” iz Zagreba. Također je i skladatelj glazbe za kratke filmove, a uskoro se očekuju i njegove nove autorske pjesme u kojima nastavlja pisati stihove, skladati glazbu i orkestrirati ih.

U ime organizatora, posjetiteljima Večeri šansone se obratila voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, koja je svima zahvalila na dolasku te istaknula kako ovakve večeri svojom kvalitetom zasigurno obogaćuju kulturnu i turističku ponudu našeg grada.

Fotografije: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content