Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je, ususret uskršnjim blagdanima, prigodnu kreativnu radionicu namijenjenu djeci. Radionica je održana u četvrtak, 14. ožujka 2024., a vodila ju je učiteljica Marija Šimić iz Valpova. Sudjelovalo je 10 djece među kojima su bili i oni koji su po prvi put sudjelovali na nekoj kreativnoj radionici u Knjižnici.

Ovom prigodom izrađivali su simpatične ukrasne kokice kojima će ukrasiti svoje domove za nadolazeći Uskrs. Za izradu kokica koristili su kartone izrezane u obliku kokoši i kartonske kutije za jaja koje su obojili raznobojnim temperama pomoću kistova i spužvica. Nakon toga dobro su ih posušili i dodatno ukrasili šarenim vrpcama i trakicama.

Na kraju još treba istaknuti da je ovo bila već deseta ovogodišnja kreativna radionica organizirana u Knjižnici. Taj podatak neupitno potvrđuje dugogodišnji kontinuitet organiziranja i održavanja kreativnih radionica u belišćanskoj gradskoj knjižnici zbog kojih je postala prepoznatljiva diljem Hrvatske. 

Tekst i foto: Dijana Crljenić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content