Novosti iz života udruga|

U subotu, 9. ožujka 2024. godine, u prostorijama Društvenog doma Gat održana je redovna skupština DVD-a Gat uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Tiborjanci i Bistrinci, te operativnih članova Društva.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić i zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, koji tijekom godine prati rad DVD-ova na području Grada Belišća.

Predsjednica DVD-a Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Gat u 2023. godini, te Planove rada i financija za 2025. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2023. godinu i Planova za 2025. DVD-a Gat dana je riječ gostima.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić pozdravio je sve prisutne u ime gradonačelnika i svoje osobno ime te je izrazio zadovoljstvo što je u prisustvu vatrogasaca, jer uloga vatrogasaca i njihovo djelovanje u društvo je veoma bitno zbog rješavanja nastalih nepogoda, a također u društvenom životu svakog mjesta. Djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca je značajno kroz rad i animaciju mladih te obuku svojih članova. Osim toga, izrazi je i zadovoljstvo zbog velikog broja prisutnih mladih članova. Gradske uprave podupire  djelovanje vatrogasnih organizacija i nastoji urediti i opremiti vatrogasne domove za još bolji i uspješniji rad. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu i ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva, a posebno obilježavanje 100 godina postojanja.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG-a Belišće i osvrnuo se na izvješće o radu Društva koje je izneseno veoma iscrpno, na što ukazuje zajedništvo i požrtvovnost svih članova u radu i postizanju rezultata u 2023. godini. Konstantan napredak članstva DVD-a Gat vidljiv je i kroz osposobljavanja vatrogasnih kadrova u koje se svake godine članovi uključuju. Izdvojio je i projekt Tirol nabavke vozila u organizaciji Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije, u sklopu kojeg je VZG Belišće prepoznat kao dobar početak realizacije projekta u Županiji.

Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG-a Belišće, te je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za puno osobnog zdravlja i mira te okupljanje na obilježavanju 100. godišnjice DVD-a Gat.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja o osposobljenosti članova.

Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni dočasnik» Zdenku Novaku, diplomu za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina» Željku Katušiću, zahvalnicu VZ OBŽ-a za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini Željku Katušiću, Mauru Jurkinu, Mirku Markoviću, Igoru Suntašiću i Florijanu Staniću.

Nakon uručenih uvjerenja i diploma predsjedavajuća Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content