Novosti|

U Ulici M. Oreškovića u Bistrincima, u Romskom naselju, u petak, 19. svibnja 2017. godine, održana je tradicionalna Romska fišijada u organizaciji Vijeća romske nacionalne majine grada Belišća.

U pripremanju fiš-paprikaša sudjelovalo je 42 natjecatelja, a fišijadu je otvorio predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Belišća Mario Balog. Ovom tradicionalnom natjecanju nazočili su i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić, njegov zamjenik Željko Kraljičak, gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine općine Darda Branko Đurđević te brojni drugi gosti.

Treće mjesto za najbolje skuhan fiš-paprikaš pripalo je Soki Čonka, drugo mjesto odnijela je Vera Mišković, a najbolji fiš-paprikaš pripremio je Zoran Čonka. Sponzor nagrada za prva tri mjesta bila je Turistička zajednica grada Belišća, a najbolji kuhari dobili su kotiliće na poklon.

Foto: Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content