Novosti|

Pozivaju se sva zainteresirana djeca, učenici, građani na završno predstavljanje i prezentaciju projekta “Europe just in time” u Velikoj vijećnici grada Belišća u srijedu, 24. svibnja 2017. godine, s početkom u 19 sati.

Naime, „Europe just in time“ projekt je odobren od strane Europske komisije u okviru europskog programa “Europa za građane 2014-2020”. Partneri na projektu, općine i gradovi, Cerrione (Italija), Villerest (Francuska), Dorohoi (Rumunjska), Belišće (Hrvatska), Tahanovce (Slovačka), Sandigliano (Italija), Ponderano (Italija) i Borriana (Italija), svaki u svome mjestu, organizirali su natječaj za djecu na temu solidarnosti, a što je jedna od vodećih aktivnosti projekta. To je bila prilika za djecu i učenike za izraziti svoje mišljenje, ideje i misli o značenju i temi europskog građanstva i solidarnosti, velikodušnosti, uzajamnosti i temeljnih vrijednosti Europske unije.

U veljači ove godine, u predvorju zgrade Gradske uprave Grada Belišća otvorena je izložba kreativnih dječjih radova na temu solidarnosti u sklopu projekta „Europe Just in Time“.  Nastavnica engleskog jezika u OŠ Ivana Kukuljevića i Područnoj školi Veliškovci Anna Maria Popović prikazala je prezentaciju na temu europskih vrijednosti koja je potom prikazana i na zajedničkom susreta svih općina i gradova partnera u ožujku 2017. godine u Italiji. Uz nastavnicu Popović, u natječaj su se uključile i učiteljica Karmen Soldo, kao i vjeroučiteljica Vanesa Šerić.

Na susretu gradova u Italiji delegaciju Belišća predvodila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, a uz zamjenicu gradonačelnika, belišćansku delegaciju činili su i predstavnici lokalne samouprave Antonija Andrašek Barić i Romano Klanjšček, te učiteljice Karmen Soldo, Vanesa Šerić i Anna Maria Popović kao i učenici: Jan Kamenko, Leonora Majstorović, Ana Funtak, Edi Pavlović, Laura Kupanovac i najmlađa sudionica susreta Julianna Popović.

Osim prezentacije Grada Belišća, naša je delegacija imala priliku na susretima koji su se održavali u gradovima Cerrione, Ponderano, Borriana i Sandigliano sudjelovati na aktivnostima kao što su Dan solidarnosti, gdje su učiteljice Soldo i Popović predstavile projekte solidarnosti OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, ali i na kojoj su sudionici mogli vidjeti primjere dobre prakse na temu solidarnosti i u ostalim gradovima. Treći je dan kao središnji dio susreta u Ponderanu organizirana svečanost potpisivanja povelje o suradnji/zbližavanju gradova koju je u ime grada Belišća potpisala zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković. Idući je dan bio ispunjen brojnim nastupima djece iz škola domaćina, a učenici iz Belišća: Jan, Leonora, Ana, Edi, Laura i Julianna sudjelovali su na radionicama i kvizu o Europskoj uniji i uz pomoć učiteljice Šerić uspješno predstavili radove na temu solidarnosti u okviru Natječaja “Europe just in time” na kojemu su sudjelovali učenici naše škole i dječjeg vrtića.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content