Novosti|

Prve subote prvog punog ljetnog mjeseca, 3. srpnja, u prijepodnevnim je satima na Staroj Dravi Repnjak održana 15. Čiklijada, tradicionalno natjecanje u veslanju ribičkim čamcima – čiklovima. Desetak natjecatelja i njihove navijače pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je službeno i otvorila Čiklijadu, a podršku su došli pružiti i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, direktorica belišćanske Turističke zajednice Mirjana Klen sa suradnicima te v.d. predsjednika Udruge športskih ribolovaca Belišće Stjepan Berak.

Veslalo se u tri skupine, a najbrži veslači potom su sudjelovali u finalnoj utrci, nakon koje je belišćanska Čiklijada dobila najmlađeg pobjednika u svojoj povijesti, 15-godišnjeg Brunu Mesića. Drugo je mjesto osvojio Josip Rakmić, a treće Franjo Barić. Njima je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uručila priznanja i pehare, dok su svi sudionici dobili zahvalnice.

Čiklijada, koja je samo jedan od mnogobrojnih programa u sklopu manifestacije “Mali grad-veliki ljetni doživljaj”, završena je kratkim druženjem i okrjepom u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content