Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u četvrtak, 23. rujna 2021. održana je 19. ovogodišnja kreativna radionica koja je bila namijenjena odraslim kreativcima. Bila je to slikarska radionica naziva “Tragovima van Gogha” i vodila ju je Belišćanka Zlata Balaž. Ona se dugi niz godina bavi raznim kreativnim tehnikama i vještinama, a kako inače živi u Njemačkoj, odlučila je na neko vrijeme vratiti se u Belišće i podijeliti sa svim zainteresiranim kreativcima svoje kreativno znanje. Po povratku u Belišće saznala je da se u Knjižnici održavaju razne kreativne aktivnosti te se odmah obratila knjižničarkama izrazivši želju za suradnjom. Ova radionica dokazuje da je ta suradnja uspješno dogovorena i ujedno je najava brojnih drugih radionica koje Zlata planira održavati u belišćanskoj gradskoj knjižnici.

Za prvu radionicu odabrala je slikarsku tematiku koja je prijavljenim sudionicama omogućila da se okušaju u slikanju akrilnim bojama na lanenom platnu. Glavni motiv njihovih slika bila je poznata slika jednog od najslavnijih slikara svih vremena, Vincenta van Gogha. Tako su sudionice, pomoću Zlatinih izvrsnih smjernica, uspjele naslikati vlastite imitacije van Goghove Zvjezdane noći.

U opuštenom ozračju i ugodnom društvu sve su uistinu uživale što je pokazatelj da je ovakav vid aktivnosti privlačan i odraslima pa će Knjižnica nastojati što češće organizirati kreativne radionice i za njih.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content