Novosti|

Proteklog vikenda, 11. veljače 2017. godine, u prostoru NK “Podravac” u Bistrincima Zavičajna udruga Ličana “Vila Velebita” Belišće održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu koju je vodio predsjednik udruge Željko Krpan.

U izvještaju o radu za 2016. godinu predsjednik Upravnog odbora Krunoslav Majer istaknuo je mnoge aktivnosti udruge: organizacija tradicionalne Ličke večeri, popularno zvane „kupusijada“, sudjelovanje na Uskrsnom  sajmu, u akciji “Volim Belišće, ali čisto” i na manifestaciji “Gastrofest” u etno-selu Bocanjevci gdje su se članovi udruge predstavili s tradicionalnim ličkim jelima i odjeveni u tradicionalne nošnje, a u svibnju je organiziran izlet u Liku. Članovi udruge organizirali su drugu po redu „Smotru ličkih igara i običaja“. Prošle godine održalo se i 14. Ličko prelo u svečanoj dvorani “Kristal“ u Belišću, a sudjelovali su i  na manifestaciji “Advent u Belišću” krajem mjeseca prosinca 2016. godine u organizaciji Turističke zajednice Belišće. Suradnja s Udrugom “Zvono“ iz Belišća nastavila se i u 2016. godine. Istaknuta je i odlična suradnja s Gradom Belišćem te pomoć pri organizaciji Ličkog prela.

Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Belišća Dinko Burić te se obratio prigodnim govorom.

U 2017. godini Zavičajna udruga Ličana planira organizirati sva svoja tradicionalna događanja, sudjelovati u aktivnostima Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća, kao i nastaviti druženja sa srodnim udrugama iz okoline.

Nakon skupštine, članovi i gosti uživali su na tradicionalnoj Ličkoj večeri uz zabavu, glazbu i ples.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content