Novosti|

U nedjelju, 12. 2. 2017. godine, sunčan, ali hladan dan planinari Belišća proveli su na Belišćanskom podravskom pješačkom putu i odmorištu kod Drave.

U 10 sati kod Svetišta sv. Ane okupila se grupa od 18 planinara. Jedan član odlučio se vratiti do mosta na Dravi i od tamo provjeriti kakvo je stanje na najdužem dijelu staze, kako bi na vrijeme pripremili stazu za održavanje najbrojnijeg skupa planinara 8. travnja 2017. godine.

Ostali su nastavili put kroz polje prema šumi i bari Jugovači. Šuma je još bez znakova buđenja, iako ispod lišća stidljivo proviruje poneka visibaba. Bara Jugovača okovana je ledom, i djeluje pomalo tužno bez labudova, a na nekim mjestima ribolovci su probili led. Na odmorištu su naišli na tragove posjetitelja koji su ga koristili dok planinari nisu dolazili. Dok su jedni pripremali vatru, drugi su nastavili put uz Dravu do vodocrpilišta. Tu na Dravi našao se par labudova s već odraslim mladuncem, a nedaleko njih velike bijele čaplje. Gnjurci su razigrano uranjali u hladnu vodu u potrazi za ribom.

Po povratku na odmorište na vatri su se pripremali raznovrsni planinarski specijaliteti te su se, kao i obično, zbijale šale i prepričavali vicevi. Neprimjetno je došlo vrijeme poslijepodneva i sve hladniji vjetar planinare je primorao na povratak. Pri izlasku iz šume – ponovno prekrasan prizor – tri srne hitro su pretrčale polje žita.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content