Novosti|

Sinoć je u Ribičkom domu na lijevoj obali Drave održana godišnja izvještajna skupština Udruge za umjetnost i kulturu ZUM Belišće. Uz članove, na skupštini su bili i predstavnici prijateljskih udruga i institucija, a na dosadašnjem radu im je došao čestitati i belišćanski gradonačelnik Dinko Burić.

A Udruga ZUM doista se ima čime pohvaliti u prošloj godini, u kojoj je dobila i plaketu Grb grada Belišća. Bilo je tu projekata, izložbi, kolonija, radionica, suradnji s Gradom Belišćem i Turističkom zajednicom grada Belišća te Centrom za kulturu Sigmund Romberg, Dječjim vrtićem “Maslačak” Belišće, Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće, Klubom mladih Garaža, a bilo je i gostovanja u široj okolici, no posebno treba istaknuti poveznicu Zelene i Plave Hrvatske, o čemu predsjednik ZUM-a, Vlado Jung, kaže da se u ovoj godini planiraju još aktivnije posvetiti. Razne aktivnosti udruge ZUM upotpunili su i članovi sekcije Vers koja djeluje pri toj udruzi, te su tako svoj program koji se odnosi na umjetnost i kulturu, obogatili i pisanom riječi.

Gradonačelnik Belišća, Dinko Burić, se posebno osvrnuo na ulogu ZUM-a, odnosno njihove kiparske kolonije, u kojoj su obnovljene drvene skulpture, koje sada krase površinu u Pekmezici, a koje nisu samo čuvanje industrijske baštine Belišća, nego i mjesto koje rado obilaze ne samo građani nego i gosti našega grada.

U razgovoru nakon službenog dijela skupštine, izrečene su mnoge ideje koje će zasigurno biti realizirane u ovoj godini, a koje će dodatno doprinijeti umjetničkoj i kulturnoj ponudi Belišća.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content