Novosti|

U subotu, 28. siječanja 2017. godine, u prostorijama DVD-a Belišće održana je izborno-izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-a (Valpovo, Petrijevci, Donji Miholjac, Bizovac, Petlovac, Baranjsko Petrovo Selo, Osijek Donji Grad, Retfala, Beli Manastir, Našice, Novi Bezdan, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat) te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Beliše nazočio je župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić, zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević.

Dobru suradnju potvrdili su svojom prisutnošću Ivica Anić, dopredsjednik  Lovačkog društva “Vepar”, Ivan Vajda, predsjednik Likovne udruge “Bel-Art” i djelatnik “Vatroprometa” Tomislav Zupčić.

Prisutni su poslušali izvješće o radu DVD-a Belišće i Financijsko izvješće u 2016. godini te planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih izvješća za 2016. godinu i planova za 2018. DVD-a Belišća, pristupilo se izboru kanidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela i to:

– Izbor rukovodećeg kadra na osnovu zakona i Statuta DVD-a:

Predsjednik: Slavko Milekić,

Zapovjednik: Dubravko Čovčić,

Zamjenik predsjednik: Nikica Mužević,

Zamjenik zapovjednika Ivan Vincetić,

Tajnik: Mario Pernar.

– Upravni odbor, Zapovjedništvo, Nadzorni odbor:

Upravni odbor ( 9 članova):

Predsjednik Slavko Milekić,
Zapovjednik Dubravko Čovčić,
Zamjenik predsjednika Nikica Mužević,
Zamjenik zapovjednika Ivan Vincetić,
Tajnik Mario Pernar,
Član – Voditelj djece i mladeži Željko Čakalić,
Član – Voditelj članova Ivan Kovačević,
Član – Voditelj članica Marina Crnoja,
Član – Dominik Nemec.

Zapovjedništvo ( 5 članova):

Zapovjednik Dubravko Čovčić,
Zamjenik zapovjednikaIvan Vincetić,
Član Željko Čakalić,
Član Anđelko Kiš,
Član Mario Karapetrić.

Nadzorni odbor ( 3 člana):

Predsjednik Vedran Opačak,
Član Stjepan Pavoković,
Član Baškim Saljiji.

Potom se nazočnima obratio župan Vladimir Šišljagić koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu s mladima koji su osnova za daljnji razvoj. Istaknuo je potporu Županije prema Dobrovoljnim vatrogasnim društvima kroz javni poziv za potporu u nabavci kapitalne i osobne vatrogasne opreme.

U prigodnim riječima gradonačelnika Dinka Burića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Također je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma i daljnjim planovima Grada Belišća za obnovu Vatrogasnog doma, s obzirom da je objekat nužno obnoviti, kako bi bio u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe. Posebno je istaknuo zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u gospodarskim subjektima.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević pohvalio je rad DVD-a Belišće i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području grada Belišća, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZOBŽ.

Nakon izrečenih pohvalnih riječi, Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine, pozvao je novog člana operativne postrojbe DVD-a Belišće Ivana Šatovića koji je uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčić izrekao prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenja i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić i predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević uručili su:

– Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”: Ivan Šatović,

– Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja “Vatrogasni Dočasnik”: Ela Kunštek i Ivan Kovačević

– Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja “Vatrogasni Dočasnik I. klase: Matija Crnoja i Mario Karapetrić

– Uvjerenje za specijalnost “Aparati za zaštitu dišnih organa”: Mario Karapetrić, Matija Crnoja, Ivan Kovačević, Slaven Živković, Marina Crnoja i Ivana Kristić

– Uvjerenje u obuci u “Simulatoru plamenih udara”: Ivana Kristić, Marina Crnoja, Matija Crnoja, Anđelko Kiš, Mario Karapetrić i Nikica Mužević

– Diplomu za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”: Goran Kenđelić.

Voditelji vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, Željko Čakalić i Ivana Kristić uručili su:

– Kipić “Vatrogasac” za najaktivnije članove vatrogasnog podmlatka: Luka Čakalić i Klara Čakalić

– Kipić “Vatrogasac” za najaktivnije članove vatrogasne mladeži: Katarina Pačarić i Sanja Stić

Zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić i predsjednik DVD-a Belišće Slavko Milekić uručili su:

– Kipić “Vatrogasac u krugu” za najaktivniju operativnu članicu: Marina Crnoja i Ivana Kristić

– Kipić “Vatrogasac s djetetom” za najaktivnijeg operativnog člana: Ivan Kovačević.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja Marina Crnoja zahvalila se na dobivenim priznanjima, a predsjedavajući Slavko Milekić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content