Novosti|

Grad Belišće nastavlja sa subvencioniranjem prijevoza učenika i studenata s područja grada Belišća. Gradonačelnik Dinko Burić potpisao je ugovor s Panturistom d.d. Osijek o subvencioniranju dijela cijene prijevoza redovnih učenika srednjih škola i redovnih studenata s područja grada Belišća do mjesta školovanja do lipnja 2017. godine.

Grad Belišće subvencionirat će učeničke mjesečne karte za redovne učenike srednjih škola za koje je mjesečna autobusna karta besplatna. Redovni studenti plaćat će mjesečnu kartu 350 kuna, a preostali iznos cijene karte prijevozniku će podmiriti Grad Belišće.

Učenici i studenti koji putuju do Osijeka kao krajnjeg odredišta školovanja također mogu koristiti besplatni prijevoz GPP-a u I. i II. zoni u Osijeku.

Od prošle godine, Grad Belišće sufinancira i dio troškova organiziranog prijevoza učenika s posebnim potrebama s područja grada Belišća do Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, a za vrijeme trajanja školske godine.

Također, gradonačelnik Dinko Burić potpisao je ugovor s tvrtkom APP d.d. Požega o financiranju prijevoza učenika lokalnim linijskim prijevozom na području grada Belišća. Naime, temeljem potpisanog ugovora učenici osnovnih škola koji putuju na relaciji Gat-Veliškovci i obrnuto, te na relaciji Bistrinci-Belišće i obrnuto, kao i na relaciji Belišće-Belišće, ostvaruju pravo na besplatan prijevoz. Isto tako, učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Belišća, ostvaruju pravo na besplatan prijevoz lokalnim linijskim prijevozom na području grada.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content