Novosti iz života udruga|

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 17. veljače 2024. godine, održana je 98. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članova DVD-a Veliškovci kao i predstavnika dobrovoljnih društava s područja grada Belišća te iz Našica, Marijanaca i Petrijevaca, skupštini su nazočili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević i Dubravko Čovčić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2023. godini koju su, ponajprije, obilježile mnogobrojne aktivnosti, a posebno uzastopni sedmi plasman po redu ženske ekipe mladeži na Državnom vatrogasnom natjecanju koje je održano u Novalji na Pagu. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova i usavršavanje specijalnosti, a posebno valja istaći i prvu članicu koja je obavila prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca (Barbara Svrtan). Mnogobrojne društvene aktivnosti, kao što su obilježavanje Dana sv. Florijana, sudjelovanje u Tijelovskoj procesi, akciji „Volim Belišće ali čisto“, promocija vatrogastva kod predškolskog i školskog uzrasta, organizacija čobanijade i pokladne zabave, dokaz su dobre organizacije. Godina 2023. završila je s velikom donacijom vozila za prijevoz osoba i oprema u sklopu projekta Tirol iz Austrije, gdje je ujedno na kraju Skupštine obavljena posveta vozila.

U svome obraćanju predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko pozdravio je sve  nazočne članice i članove DVD-a Veliškovci i sve goste u ime gradonačenika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvalila je veliki broj mladeži i djece u radu DVD-a koja predstavljaju budućnost Društva te rezultate koje postižu. Pohvaljuje navedenu donaciju vozila, što će uveliko pripomoći boljem radu Društva. Čestitao je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade poželjevši punu uspjeha u budućnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva, a posebno žensku ekipe mladeži DVD-a Veliškovci koja je po sedmi puta predstavljala ekipu s područja VZG-a Belišća i VZ OBŽ-a na Državnom natjecanju. Također, u ime Predsjednika i Zapovjednika VZ OBŽ-a Zdenka Čarapara i Zorana Pakšeca, pozdravio je sve nazočne i prenio njihove zahvale na dobroj pripremi i prezentaciji DVD-a Veliškovci prilikom posjeta delegacije iz Tirola u sklopu projekta donacije vozila. Zbog opadanja broja operativnih članova u društvima, pozvao je mlade članove da se uključe u program prekvalifikacija za profesionalnog vatrogasca koji djeluje u ispostavi Državne vatrogasne škole u Osijeku, a što će ujedno osigurati kvalitetniju strukturu članstva. Pohvalio je članicu Barbaru Svrtan na školovanju i sudjelovanju na dislokaciju u sklopu ženske ekipe u Supetru na Braču, a ujedno što je odradila posao sezonskog vatrogasca. Cjelokupan rad Društva je kvalitetan, a što je doprinos i vodstva Društva i samih članova.

Održana sjednica bila je prigoda na kojoj su predsjednik i zapovjednik DVD-a Veliškovci Dinko Galinović i Josip Kozina uručili zahvalnice ekipi ženske mladeži (Ivana Potočki, Miley Majdenić, Nika Sinković, Vlatka Lovrenčić, Maja Gardilo, Marta Stanić, Klara Jurina, Lucija Đurkić, Ira Zajed i Katarina Gregić), voditeljima (Darko Šćurec, Tena Harkanovac, Vesna Kozina i Stella Antonina) i osobama (Marko Anić i Dražen Zajec) koji su sudjelovali u organizaciji i boravku na 15. Državnom vatrogasnom natjecanju u Novalji.

Ujedno su uručena priznanja DVD-a Veliškovci za doprinos u radu: Ivanu Vidoviću, Željku Turaliji i Kristini Glavaš.

Potom je predsjedavajući Dinko Galinović najavio uručivanju priznanja i uvjerenje o osposobljenosti za zvanje.

Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je zahvalnicu VZ OBŽ-a za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini: Josipu Kozini, Ivanu Kuharu, Darku Šćurecu, Ivanu Torjancu, Danijelu Đurkiću, Mateju Plećku, Marku Vorihu, Petru Jagodiću; diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac» Tihani Majdenić, diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni dočasnik I. klase» Mateju Plećku; diplomu i uvjerenje za stjecanje specijalnosti «Bolničar», diplomu i uvjerenje za stjecanje specijalnosti «Spašavanje pri tehničkim intervencijama» i diplomu za  «Operator na modulu 3 i 5» Barbari Svrtan; diplomu za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 20 godina» Darku Šćurecu.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajući Dinko Galinović, zahvalio se svima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content