Novosti iz života udruga|

Belišćanski umjetnici okupili su se u subotu, 17. veljače, na još jednoj inspirativnoj likovnoj koloniji, no ovoga puta s posebnom ciljem – da svojim talentom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova zimsko-humanitarna likovna kolonija na Citadeli okupila je 15 talentiranih slikara koji su se predstavili sa širokim spektrom motiva i raznolikim slikarskim tehnikama, donoseći svježinu i raznolikost u svoja umjetnička djela.

Dio slika koje su nastale tijekom ove kolonije bit će donirane kako bi pomogle u financiranju liječenja bolesne djece. Ova inicijativa nije samo izraz umjetničke kreativnosti, već i izraz duboke empatije i solidarnosti prema onima koji se bore s bolešću. Slikari su pristupili svojim platnima s velikom predanošću, svaki od njih izražavajući svoju individualnost i senzibilitet kroz svoje radove. Različiti motivi, od apstraktnih kompozicija, realističnih pejzaža do figurativnog prikaza, bili su prisutni na platnima, odražavajući raznolikost inspiracija i perspektiva prisutnih u belišćanskoj umjetničkoj zajednici. Slikarske tehnike su također bile raznolike – ulje na platnu, akvarel, akril i pastela. Ova mješavina tehnika dodatno je obogatila likovnu koloniju, dopuštajući umjetnicima izražavanje na način koji najbolje odgovara njihovoj viziji, stilu i osobnosti. Osim stvaranja umjetničkih djela, kolonija je bila prilika za umjetničku razmjenu ideja i iskustava među sudionicima. Razgovori o umjetnosti, tehnici i inspiraciji pružili su dodatni sloj dubine ovom događaju.

– Kroz svoje djelovanje na ovom slikarskom druženju, naši članovi pokazali su da umjetnost ima moć transformacije te da je ona ujedno i sredstvo koje može donijeti olakšanje i nadu onima u potrebi, rekao je predsjednik Bel-arta Ivan Vajda.

Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content