Novosti|

U četvrtak 21. ožujka 2019. godine u Društvenom domu Gat održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće i  medija.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić i u ime Ministarstva unutarnjih poslova Ravnateljstva za civilnu zaštitu Zvonko Grgec te predstavnici vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca, Viljeva i Valpova. Posebno treba istaknuti prisustvo počasnog predsjednika VZG Belišća Mate Fizira, a sjednici Skupštine nazočio je i predstavnik tvrtke «Vatropromet» Darko Zupčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijskog izvješće u 2018. godinu te Planove rada i financija za 2020. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčića, a rebalans Plana financija za 2019. godinu je pročitao predsjednik VZG Belišća Nikica Mužević.

Nakon usvojenih Izvješće za 2018. godinu i Planova za 2020., te rebalansa Plana financija za 2019. godinu VZG-a Belišća, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković. Pozdravila je sve prisutne u ime gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istaknula je napredak u rješavanju pitanja prostora vatrogasnih domova na području grada Belišća te zapošljavanje profesionalnih djelatnika u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što je osiguralo bolje i uspješnije rješavanje nastalih požarnih i tehničkih intervencija.

Također je ukazala i na potrebu daljnjeg zapošljavanja kako bih se osigurala što veća zaštita na području Grada ali i na brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji s obzirom da su mnogi radno sposobni vatrogasci napustili svoja mjesta te sami DVD-i ostali bez jednog dijela operativnog članstva. Iskazala je veliku zahvalu na trudu i zalaganju svim članovima DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih aktivnosti, a posebno u radu sa djecom i mladima.

Prisutne je pozdravio zapovjednik Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić, koji je pohvalio rad zajednice i istaknuo izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem vatrogasna zajednica djeluje. Iznio je nastale promjene po pitanju organizacije vatrogastva gdje HVZ postaje krovna organizacija za vatrogastvo, odnosno Središnji državni ured za vatrogastvo te aktivnosti oko donošenja novog Zakona o vatrogastvu koji se treba donijeti do 01.01.2020. godine. Iznio je podatak o dodjeli vatrogasne opreme po DVD od strane VZOBŽ te novi način provođenja aplikacije „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“. Također je naglasio da će Vatrogasni operativni centar u Belišću provoditi sve aktivnosti na ovom području, a po potrebni i šire. Zahvalio se na velikom doprinosu svih članova u tijelima VZOBŽ te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Prisutnima se obratio u ime MUP-a Ravnateljstva za civilnu zaštitu Zvonko Grgec koji je istaknuo da je od 01.01.2019. godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) promijenila naziv u Ravnateljstvo za Civilnu zaštitu pod Ministarstvom unutarnjih poslova. Zahvalio se na suradnji vatrogasne zajednice u edukaciju djece i mladih te veliku potporu u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postavljene. Ujedno je poželio daljnju dobru suradnju i ispunjenje svih planova.

Prisutnima se obratio predstavnik tvrtke Vatropromet Darko Zupčić s nadom za daljnju suradnju i unapređivanju vatrogastva. Nikica Mužević zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content