Novosti|

U subotu, 12. ožujka 2022. godine, u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je redovna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost operativnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić, predstavnik Savjeta za razvoj prigradskih naselja u gradu Belišću za mjesto Bocanjevci Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu, KUD-a “Šokadija”, NK-a “Hrvatski Sokol”, Muške pjevačke družine “Bocanjevački pajdaši”.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2021. godini te planove rada i financija za 2023. godinu, a koji su potom jednoglasno usvojeni.

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković pozdravila je sve prisutne članice i članove DVD-a Bocanjevci i sve goste u ime gradonačelnika Dinka Burića i u svoje osobno ime. U o svome je obraćanju istaknula kako je zamjetan problem opadanja broja članova u društvima, no opstanak vatrogasnih društava nije upitan jer ipak ima mladih koji hoće raditi i koji predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Bocanjevci na svemu što rade i nastojanju da Društvo radi što kvalitetnije, te poželjela puno zdravlja i mira u budućnosti.

Nazočnima se obratio i predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević, koji je pozdravio prisutne, te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini. Kako je aktivnosti bilo manje s obzirom na pandemiju, ipak osnovna funkcija vatrogasaca u zaštiti od požara je bila izražena. Istaknuo je podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG-e Belišće i DVD-e. Ujedno se zahvalio na sudjelovanju u požarnim intervencija koje su bile na deponiji komunalnog otpada u Belišću te zaželio puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Bojan Vuksanić ispred Savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je  prisutne goste i pohvalio je rad vodstva društva, zahvalio se na odličnoj suradnji društva s povjerenstvom te izrazio žaljenje zbog manjka operativnih članova. Istaknuo je problem uključivanje mladih u udruge koje djeluju u mjestu, međutim zahvalio se na dobroj zajedničkoj suradnji i uzajamnoj pomoći svih udruga.

Nazočnima se obratio zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, koji je, između ostaloga, odgovorio na pitanje o servisu vatrogasnih aparata.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, predsjedavajući Milan Strahinec zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content