Novosti|

U subotu, 26. veljače 2022. godine, u društvenim prostorijama DVD-a Bistrinci održana je redovna godišnja skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost operativnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od bolesti COVID-19.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević i zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2021. godini te Planove rada i financija za 2023. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

U prigodnim riječima predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević pozdravio je sve prisutne, te uputio čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Posebno je istaknuo novouređene prostorije i garaže društva, koje sada osiguravaju bolji i ljepši boravak u istome. Istaknuo je podršku Grada Belišće u svim projektima DVD-a i želju za omasovljenjem mladih i radu s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Spomenuo je davnu nabavku vatrogasnog vozila iz donacije koju je dostavila vatrogasna postrojba iz Austrije i šteta što ne postoji daljnja suradnja. Unatoč aktualnom problemu nedostatka operativnog članstva, ne sumnja u opstojnost Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Po broju vatrogasnih intervencija, DVD Bistrinci su odmah iza središnje vatrogasne postrojbe Belišće, što ukazuje na njihovu spremnost i motiviranost u radu, bez obzira što broje mali broj operativnog članstva. Ukazao je na vatrogasne požarne intervencije na odlagalištu otpada koje su bile većeg opsega, a  uspješno su odrađene zajedničkim snagama središnje vatrogasne postrojbe  DVD-a Belišće i ostalih vatrogasnih postrojbi s područja VZG-a Belišće, a među njima i operativni članovi DVD-a Bistrinci u tri  navrata, te im se ovim putem zahvaljuje. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanja mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu, a ujedno i potrebu polaganja državnog ispita za vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima, koji će 26.3.2022. godine polagati zapovjednik i zamjenik zapovjednika DVD-a. Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG-a Belišće te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za puno zdravlja i mira.

Potom se pristupilo izboru zamjenika zapovjednika DVD-a Bistrinci, gdje sadašnji zamjenik zapovjednika Darko Šporčić više ne može obnašati tu dužnost, a jednoglasno od prisutnih članova izabran za zamjenika zapovjednika DVD-a Bistrinci Leonardo Rold.

Nakon izbora, pristupilo se uručivanju priznanja zaslužnijim članovima i to:

Predsjednik VZG-a Nikica Mužević uručio je :

  • Spomenica za 10 godina aktivnog rada LEONARDU ROLDU i
  • Spomenica za 20 godina aktivnog rada KARLU MAJERIĆU.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, a predsjedavajući Ivan Anić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content