Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće započela je održavanje popularnih ljetnih kreativnih radionica, a prva u nizu održana je u četvrtak, 4. srpnja 2024. godine. Voditeljica je bila učiteljica Marija Šimić iz Valpova koja je, zbog velikog interesa malih kreativaca, ponovila radionicu bojenja šalica posebnim Posca flomasterima. Sudjelovalo je 12 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta od kojih su neki po prvi put sudjelovali na kreativnoj radionici u belišćanskoj knjižnici.

Posca flomasterima mogu se bojiti različiti predmeti poput školskih torbi, pernica, odjeće, obuće, posuda, šalica i mnogih sličnih predmeta. Na ovoj radionici, kao i na prošloj, djeca su flomasterima bojila bijele keramičke šalice. Prvo su na papiru skicirali željene motive koje su potom, vrlo precizno, flomasterima crtali i bojili na šalicama. Uspješno su oslikali svoje šalice originalnim, maštovitim motivima i na taj su način jednolične šalice pretvorili u prava mala remek djela. Kod kuće im je još preostalo, uz pomoć roditelja, zapeći u pećnici oslikane šalice da se nacrtani motivi ne bi obrisali. Kada to budu napravili, moći će nesmetano koristiti svoje prelijepe šalice.

Ova uspješno održana radionica svojevrsna je najava brojnih kreativnih radionica koje će se organizirati tijekom cijelog ljeta u Knjižnici Belišće, stoga se pozivaju svi zainteresirani kreativci da prate objave na knjižničnoj Facebook stranici i u lokalnim medijima zbog pravovremenih informacija o svakoj pojedinačnoj radionici.

Tekst: Dijana Crljenić

Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće   

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content