Novosti iz života udruga|

U Domu umirovljenika u Belišću, 6. srpnja, održana je sedma po redu likovna kolonija u organizaciji članova Bel-arta i Matice umirovljenika. Ovo sada već tradicionalno slikarsko druženje posvećeno je sjećanju na prvog predsjednika Likovne udruge Bel-art, Dragutina Gibičara.

Na koloniji se okupilo 15 belišćanskih umjetnika koji su svaki u svom stilu u preferiranoj tehnici stvarali nova umjetnička djela te se prisjećali na Gibičarov doprinos kulturno-umjetničkom životu Belišća. Prigodne govore održali su predsjednica Matice umirovljenika Belišće Marija Ilić i predsjednik Bel-arta Ivan Vajda.

Dragutin Gibičar bio je ne samo prvi predsjednik Likovne udruge udruge Bel-art, već i veliki promotor kulture i umjetnosti u našem gradu. Ova kolonija je način na koji belišćanski umirovljenici i slikari daju svoj doprinos očuvanju sjećanja njegovom liku i djelu. Drago nam je da podršku našem radu daju i članovi njegove obitelji, a posebno kćer Dejana. Ova kolonija ne samo da slavi umjetnost već i jača zajednicu, povezujući generacije kroz kreativni izraz i zajedničko prisjećanje na važnog kulturnog djelatnika Belišća. Zaključili su Ilić i Vajda.

Slike nastale na ovogodišnjoj koloniji krasit će prostorije Doma umirovljenika.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content