Novosti|

Članovi Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće već dugi niz godina aktivno sudjeluju u obilježavanju Dana grada Belišća kako bi svojim radom i doprinosom svoj grad učinili još ljepšim.

Nakon održavanja likovnih kolonija kroz prošlu godinu nastali radovi ukrašavaju prostore Turističke zajednice grada Belišća i belišćanskog Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Ove godine bel-artovci u suradnji sa Župom sv. Josip Radnika u Belišću održali su likovnu koloniju  povodom obilježavanja  50. godina Župe Belišće, pod nazivom „Belišćanski slikari svojoj crkvi“, u subotu, 9. travnja 2016. godine , u prostoru NK „Podravac“ Bistrinci.

Na koloniji je sudjelovalo 30-ak slikara, članova Likovne udruge „Bel-Art“ Belišće i gostujućih slikara iz likovnih udruga s kojima bel-artovci surađuju, kao što su slikari iz Osijeka, Čepina, Slatine, Donjeg Miholjca, Popovače i  Kotline.

Okupljenim slikarima na samom početku obratili su se fra Branko Janjić, gvardijan Župe Belišće i Ivan Vajda, predsjednik Likovne udruge „Bel-Art“. Nakon toga sve sudionike kolonije i sudionike cijele akcije pozdravio je u ime grada Belišća Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća.

Nastali radovi donirani su Župi sv. Josipa Radnika, kako bi se pomoglo doći do sredstava kojim bi župnu crkvu učinili još ljepšom. Motivi na radovima bili su različiti, od sakralnih motiva do pejzaža, napravljeni u različitim tehnikama: ulje na platnu, akrilu, pastelu, akvarelu, olovci. Građani će moći pogledati slike na izložbi prigodom obilježavanja Dana grada Belišća 4. svibnja 2016. u holu Gradske uprave Belišće u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content