Novosti|

Pod predsjedanjem Milana Zamaklara u petak, 8. travnja 2016. godine, održana je redovna Skupština Zajednice športskih udruga grada Belišća na kojoj su članovi analizirali prošlogodišnji rad Zajednice i usvojili financijska izvješća te plan rada za tekuću godinu.

Zajednica športskih udruga okuplja 28 aktivnih sporstkih udruga i vodeća je sportska organizacija u gradu Belišću. Pored redovne djeltnosti, u sklopu koje je održala desetak sjednica Izvršnog odbora i tri sjednice Skupštine, Zajednica je stvarala uvjete i bila nositelj nekih važnih programa u domeni učeničkog sporta, pa je primjerice provela obuku neplivača koja je rezultirala sa 137, dosad najvećim brojem, polaznika koji su uspješno završili obuku.

Zajednica je provodila programe rekreativnih aktivnosti građana u sklopu nekoliko klubova i sportskih udruga, a svoje su aktivnosti u sklopu Zajednice provodile i osobe s invaliditetom.

Osobito značajne sportske aktivnosti provodile su se u području kvalitetnog i vrhunskog sporta u sklopu Kajak kluba „Belišće“, Streljačkog društva „Stjepan Petnjarić“, Kuglačkog kluba „Željezničar“, Odbojkaškog kluba, Sambo kluba „Belišće“, Košarkaškog kluba „Belišće“, a osobito je značajan rad bio u Nogometnom klubu „Belišće“ koji je zauzeo sedmo mjesto u svom natjecateljskom rangu, a provodi školu mladih s oko 150 polaznika.

Zajednica športskih udruga dodatno je povećala opseg svoga djelovanja, ponajprije uvođenjem još jednog sportskog događaja – „Belišćanski cener“ u bogati kalendar sportskih događanja u Belišću, te vrlo važnim sportskim rekvizitima-vježbalištem na otvorenom, koje će moći koristiti svi građani našeg grada, a čija je realizacija provedena ovog proljeća.

Prošlu je godinu Zajednica završila pozitivnim financijskim rezultatom i raspolagala s više od 2,1 milijuna kuna, a jednak program aktivnosti, s otprilike istim sredstvima, planira realizirati i u ovoj godini.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content