Novosti|

U subotu, 6. ožujka 2021. godine u prostorijama Društvenog doma Veliškovci održana je Izvještajno-izborna skupština DVD-a Veliškovci uz nazočnost operativnih članova i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Veliškovci nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić.

Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planova rada i financija za 2022. DVD-a Veliškovci pristupilo se izboru kandidata na funkcije i radna tijela DVD-a za petogodišnje mandatno razdoblje od 2021. do 2026. godine te su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva funkcijuPREDSJEDNIKA DVD-a Veliškovci obnašat će DINKO GALINOVIĆ, a funkcijuZAPOVJEDNIKA DVD-a Veliškovciobnašat će JOSIP KOZINA. Upravni odbor DVD-a Veliškovci od 9 članova čine: Dinko Galinović, Josip Kozina, Ivan Torjanac, Josip Katušić, Karlo Majdenić, Ines Habus, Darko Šćurec, Danijel Galinović i Mateo Plećko.

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković pozdravila je sve  prisutne članice i članove DVD-a Veliškovci i sve goste u ime gradonačelnika grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. U svome obraćanju istaknula je problem opadanja broja članova u društvima naglasivši kako opstanak vatrogasnih društava nije upitan jer ipak ima mladih koji hoće raditi i koji predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade te poželjela punu uspjeha u budućnosti.

Nazočnima se obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević pozdravivši sve prisutne u svoje osobno ime i prisutnog zapovjednika VZG-a Belišće Dubravka Čovčić. Istaknuo je dobar rad DVD-a Veliškovci na održavanju operativne spremnosti i drugih aktivnosti u mjestu. Iznio je informacije o Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, gdje se planiraju građevinski radovi na uređenju i još ljepšim uvjetima za druženje vatrogasne mladeži. Zahvalio se starom vodstvu na doprinosu u radu Zajednice i čestitao novom vodstvu Društva na izboru. Na kraju želi svim članovima mnogo uspjeha u radu, a posebno na području omasovljenja i rada s mladima.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, predsjedavajući  Ivan Torjanac upoznao je prisutne o dodjeli diplome za 20-godišnji rad u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 20 godina”  zaslužnom članu  DVD-a Veliškovci Luki Tomiću.

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući je zahvalio prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content