Novosti|

U subotu, 29. veljače 2020. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova (Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat i Marijanci), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Tiborjanci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća gosp. Milan Zamaklar i zapovjednik VZG-a Belišće gosp. Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i Financijskog izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, a potom su ista jednoglasno usvojena.

U prigodnim riječima potpredsjednika Gradskog vijeća Milana Zamaklara zahvalio se na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno je istaknuo samokritičnost rukovodstva, odnosno problem operativnog članstvo kojeg nedostaje, jer su mnogi članovi napustili mjesto, a samim time i Dobrovoljno vatrogasno društvo, tako da je rad sveden na osnovno ispunjavanje obaveza. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je istaknuto manjak mladih članova zbog odlaska za poslom, međutim u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjavaju sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtijeva VZG Belišće. Posebno je istaknuo aktivnosti u 2019. godini  i pohvalio organizaciju DVD-a Tiborjanci kao domaćina Gradskog vatrogasnog natjecanja VZG-a Belišće, natjecanja ekipa VZG-a Belišća u spajanju usisnog voda te obilježilo 90. godina podstojanja DVD-a Tiborjanci. Ukratko je upoznao prisutne o novom Zakonu o vatrogastvu, te kako od 1.1.2020. godine odlukom Vlade RH djeluje Središnji državni ured za vatrogastvo na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na kraju, predsjedavajući gosp. Siniša Mandić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content