Novosti|

U subotu, 29. veljače 2020. godine u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Tiborjanci, Gat, Marijanci, Ivanovci i Nard), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća gosp. Dario Fletko,  zapovjednik VZG-a Belišće gosp. Dubravko Čovčić, predstavnik Savjeta za razvoj prigradskih naselja u gradu Belišću za mjesto Bocanjevci gosp. Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD “Šokadija” gosp. Siniša Piškorjanac, NK “Hrvatski Sokol” gosp. Siniša Repček, Muško pjevačka družina “Bocanjevački pajdaši” gosp. Željko Vuksanić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2019. godini te Planove rada i financija za 2021. godinu, a koji su potom jednoglasno usvojeni.

U prigodnim riječima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišće gosp. Dario Fletko pozdravio je prisutne u ime Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Pohvalio je rad ovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i istaknuo potporu Grada Belišća u djelatnostima vatrogasaca i ustvarivanju njihovih projekata. Zadivljen je velikim odazivom mješta na Skupštini. Istaknuo je važnost uloge vatrogastva u društvenoj zajednici i sve što je učinjeno na uređenju objekata i prostora vatrogasnih domova u mjestima na području Grada je ulaganje u budućnost za bolji rad novog naraštaja. Na kraju je poželio daljnji uspješan rad i postizanje što boljih rezultata na ostvarivanju zacrtanog Plana aktivnosti.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG-a Belišće osvrnuvši se na izvješće o radu Društva, u kojem je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezulatati članova i uprave u 2019. godini. Istaknuti problemi oko napuštanja mladih i nedostatka operativnog članstva, te nemogućnosti nastupa na natjecanjima vidi kao prolazni problem te vjeruje kako će biti snage i volje da se uz dobar rad s djecom i mladima on riješi. Čestittao je na osobitoj brizi oko mlađeg naraštaja, a što je perspektiva za zadržavanje i omasovljenje članstva. Iznio je novine oko preustoja vatrogastva u Republici Hrvatskoj i donošenja novog Zakona o vatrogastvu. Na kraju je ovom rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za daljnje pozitivne rezultate.

Gosp. Bojan Vuksanić ispred Savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je prisutne goste i pohvalio rad vodstva društva, zahvalio se na odličnoj suradnji društva sa samim Povjerenstvom te izrazio žaljenje što su mnogi operativni članovi napustili Društvo, odnosno otišli u druge sredine za poslom i pokušaja pronalaženja boljeg života.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, zapovjednik VZG-a Belišća  gosp. Dubravko Čovčić i predsjednik DVD-a Bocanjevci gosp. Dražen Barić uručili su uvjerenje i diplome zaslužnim članovima  DVD-a Bocanjevci, i to: diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac” Marinu Vuksaniću i Marku Voniću te diplomu za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina” Ivici Bariću.

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući gosp. Milan Strahinec, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content