Novosti|

U subotu 02. ožujka 2019. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Črnkovci, Novi Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo) te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić i predstavnik Savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bistrinci Rade Bagarić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2018. godini te Planove rada i financija za 2020. godinu.

Nakon usvojenih Izvješća za 2018. godinu i Planova za 2020. DVD-a Bistrinci, dana je riječ gostima.

U prigodnim riječima predsjednika Gradskog vijeća Dario Fletko se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno istaknuo je i opsežan rad društva tijekom cijele godine i aktivnosti koje se provode u ispunjavaju svih obveza. Istaknuo je potporu Gradske uprave Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca, gdje je u planu uređenje Vatrogasnog spremišta u Bistrincima. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostvarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnio se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanje mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Upoznao je članove s promjenama koje su nastale u vatrogasnoj organizaciji po pitanju preuzimanja Sektora za vatrogastvo iz DUZS u okrilje Hrvatske vatrogasne zajednice i potrebe donošenja novog Zakona o vatrogastvu do kraja godine, a također naglašava osnivanje Središnjeg državnog ureda za vatrogastvo koji treba započeti s radom 01.01.2020. godine. Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

  1. Diplomu za stjecanje «Pripadnika vatrogasne mladeži».:
    • Emi Barić i Dori Ledinšćak
  2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac I klase».:
    • Draženu Podboj
  3. Diploma za 40 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»:
    • Dušanu Petranović.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja,  predsjedavajući gosp. Ivan Anić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

 

Tekst: Dubravko Čovčić
Foto: Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content