Novosti|

Stožer civilne zaštite grada Belišća organizirao je u petak, 1. ožujka, u zgradi Gradske uprave prezentaciju rada i opreme Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje i ostalih redovnih snaga iz sustava civilne zaštite. Uoči početka, u maloj gradskoj vijećnici održana je sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća. Uslijedilo je postrojavanje pred gradskom upravom i prijavak načelniku stožera Civilne zaštite grada Belišća, Domagoju Varžiću.

Čestitajući Međunarodni dan civilne zaštite, ujedno i nacionalni Dan civilne zaštite, načelnik Stožera i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić zahvalio je na nesebičnom radu i spremnosti svima uključenima u sustav civilne zaštite.

-Grad Belišće svake godine ulaže znatna sredstva za ovu namjenu, tako da smo došli do gotovo 900.000 kuna koje se usmjeravaju u sustav civilne zaštite, čime je obuhvaćeno vatrogastvo, civilna zaštita, Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i drugi. Stoga smo sigurni da će, ne daj Bože ugroze, sve komponente iz sustava civilne zaštite na primjeren način odraditi svoj dio posla, rekao je načelnik belišćanskog Stožera. Najavio je i pokaznu vježbu koja će ove godine biti organizirana u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje, a kroz koju će građani moći vidjeti što to rade službe uključene u civilnu zaštitu. Također, bitnim je naglasio i činjenicu da je na volonterskoj bazi popunjena postrojba civilne zaštite opće namjene Grada Belišća te da su i ove, kao i prethodnih godina, osigurana sredstva na nabavku nove opreme i edukaciju.

Svoju su opremu i rad predstavili Vatrogasna zajednica grada Belišća, Radio klub Belišće, Odjel za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave osječko – baranjske, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Osijek, Policijske postaja Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, a posebno su sve to s velikim zanimanjem pogledali polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće.

 

 

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content