Novosti|

Pod predsjedanjem Milana Zamaklara, predsjednika Zajednice športskih udruga grada Belišća u četvrtak, 30. ožujka 2017. godine, održana je redovna Skupština Zajednice na kojoj su članovi kroz dostavljena izvješća, analizirali rad Zajednice u 2016.godini te usvojili Financijska izvješća za 2016.godinu i Plan rada za 2017. godinu.

Inače, Zajednica športskih udruga grada Belišća okuplja 32 udruge od čega je 28 aktivnih sportskih udruga i kao takva vodeća je sportska organizacija u gradu Belišću.

Pored obavljanja redovne djelatnosti, u sklopu koje je održala petnaest sjednica Izvršnog odbora i tri Skupštine, Zajednica je stvorila preduvjete i bila nositelj iznimno važnih programa u području učeničkog sporta, pa je u organizaciji Zajednice provedena obuku neplivača koja je rezultirala s dosada najvećim brojem od 139 polaznika koji su uspješno završili obuku.

Nadalje, Zajednica je provodila programe rekreativnih aktivnosti građana u sklopu sportskih udruga, u koje aktivnosti su uključene i osobe s invaliditetom.

Osobito značajne sportske aktivnosti provodile su se u području kvalitetnog i vrhunskog sporta, gdje su najuspješniji bili: Kajak klub Belišće, Streljačko društvo “Stjepan Petnjarić”, Kuglački klub Željezničar, Odbojkaški klub, Sambo klub Belišće, Košarkaški klub Belišće, a iznimno značajan rad ostvaren je u Nogometnom klubu Belišće, koji je zauzeo četvrto mjesto u svom natjecateljskom rangu. NK Belišće i dalje kroz svoje škole nogometa za mlade radi s oko 150 polaznika.

Može se zaključiti da je sportska 2016. godina bila iznimno uspješna za belišćanski sport.

Ponovno moramo istaknuti važnost i značajnu ulogu Grada Belišća koji je i prošle 2016. godine izdvojio značajna sredstva kako bi sportske udruge obavljale svoje sportske djelatnosti te svojim rezultatima opravdavale ukazano povjerenje. Tu sinergiju grada i sporta prepoznali su članovi Europske komisije ACES-a kada su gradu Belišću dodijelili titulu Europskog grada sporta za 2017. godinu.

Zajednica športskih udruga grada Belišća dodatno je povećala opseg svoga djelovanja, ponajprije uvođenjem besplatnog knjigovodstva za sve udruge članice Zajednice te uvođenjem sada već, tradicionalnog “Belišćanskog cenera”, utrke kružnih tokova, u bogati kalendar sportskih događanja u Belišću.

Nadalje, u 2016. godini gradu Belišću i njegovim sportašima i građanima, omogućeno je korištenje sportskih rekvizita kroz “fitness na otvorenom”, radi poboljšanja zdravlja i kondicije svih građana. Na sjednici Skupštine usvojena su izvješća o financijskom poslovanju Zajednice i izvješće Nadzornog odbora za 2016. godinu, a u nastavku jednoglasno je donesena odluka o sudjelovanju Zajednice u projektu Hrvatskog olimpijskog odbora “Aktivna zajednica”, gdje bi u slučaju povoljnog ishoda nadmetanja na projektu HOO sufinancirao nabavku kombija s iznosom od 70.000,00 kuna.

Na Skupštini se nazočnima obratio i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić koji se pozitivno osvrnuo na inicijativu za kupovinu kombi vozila koji će u mnogome doprinijeti poboljšanju kvalitete prijevoza i smanjenju troškova udrugama te pohvalio rad Zajednice i udruga koje su iznimno doprinijele da grad Belišće ponese laskavu titulu Europskog grada sporta za 2017.godinu.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content