Novosti|

U subotu, 1. travnja 2017. godine, nastavljena je modelarska liga u OŠ Ivana Kukuljevića u Belišću. U organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije uz potporu Grada Valpova i Grada Belišća, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće, dana 31. ožujka 2017. održano je 1. kolo Modelarske lige Osječko-baranjske županije.

Na samom početku natjecanja sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Darko Kovač i otvorio natjecanje. Ispred ZTK Valpovo-Belišće 31 ekipu pozdravio je Dragan Francuz. Nakon uvodnih riječi, voditelj provedbe, Antun Šikić pojasnio je pravila natjecanja. Na natjecanju je sudjelovala 31 ekipe odnosno 62 učenika. Sve ekipe su uspješno izradile model komode od šperploče koji je bio i zadatak na natjecanju. Najbolje je bilo teško odabrati, no ipak su se pojedini radovi izdvojili svojom urednošću i kreativnosti.

1. mjesto osvojile su Elizabeta Balković i Petra Štepanko iz Belišća

2. mjesto Fran Ivanković i Mateo Đurković iz Valpova

3. mjesto Leon Milišić Zečević i Patrik Suzić iz Belišća.

Za prve tri ekipe sponzor Karolina d.o.o. i Centar tehničke kulture Valpovo-Belišće osigurali su prigodne nagrade i medalje. Osim nagrada sponzora, dvije najuspješnije ekipe također su se plasirale u 2. kolo Modelarske lige, koja će se održati 9. svibnja na sportskom aerodromu Osijek-Čepin.

Ovo je do sada najveći broj natjecatelja u jednoj osnovnoj školi u županiji – 106.

U OŠ Belišće sudjelovale su ekipe iz Belišća, Valpova, udruge „Zvono“ i „MI“ i SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Foto: Zvonimir Hajnc, Goran Dojkić GOBEL

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content