Novosti|

U subotu, 1. 4. 2017. godine, grupa belišćanskih planinara kao i svake godine sudjelovali su na 23. Našičkom križnom putu u Našicama. Organizatori su Planinarska sekcija sv. Bernard, Franjevački samostan, Farma, Udruga “DarNa”, Radio Klub Našice i Policijska postaja Našice.

Svake godine tamo se okupio veliki broj planinara i hodočasnika, pa je i ove bilo oko 800 sudionika, od čega deset belišćanskih planinara. Svi su se okupili ispred Župne crkve sv. Antuna Padovanskoga u kojoj je uvodnom molitvom počeo križni put. Ove godine geslo puta bilo je “Euharistija – put i poslanje crkve”. Krenulo se u 9.30 sati od prve postaje u pravcu Donje Motičine. Nakon 7. postaje u Donjoj Motičini u crkvenom dvorištu mještani su pripremili raznovrsnu okrijepu za sve hodočasnike i tu je bio polusatni odmor. Po izlasku iz mjesta kroz polje se krenulo u pravcu sela Brezik do kojeg se hodalo još sat i pol, pa je i tu bio kratki odmor uz okrijepu i nastavljen je put u pravcu Našica uz molitvu na usputnim postajama. Posljednja postaja bila je kod kipa Gospe ispred crkve gdje je duga kolona hodočasnika stigla u 16.40 sati.  U 17 sati u crkvi je održano euharistijsko slavlje za sve sudionike križnog puta. Bez obzira na prijeđenih više od 17 km, atmosfera je bila ugodna kao i na cijelom putu. Nakon mise gosti i planinari, među kojima su bili i belišćanski, pozvani su u prostorije Emausa na pripremljenu zakusku i ugodno druženje.

Ovim putem belišćanski planinari pozivaju sve ljubitelje prirode u subotu, 8. 4. 2017. godine, na njihovo veliko planinarsko okupljanje kod Kajak kluba Belišće – BELIŠĆANSKI PODRAVSKI PJEŠAČKI PUT.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content