Novosti|

U srijedu, 29. ožujka 2017., u 19h u Centru za kulturu Sigmund Romberg  Amatersko kazalište Belišće održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Željko Čorba (predsjednik UO AK Belišće) pozdravio je sve prisutne te otvorio skupštinu uz prisustvo tridesetak članova AK Belišće. Na početku skupštine izabrana su radna tijela, u radno predsjedništvo izabrani su Željko Čorba, Ana Šikić i Marija Perošević, verifikacijska komisija Stjepan Jambrović, Zlatko Krznarić i Marija Lovrić, te zapisničari i ovjerovitelji zapisnika Tomica Jergović i Zvonimir Iveković.

Proteklu 2016. godinu AK Belišće započelo je programom proglašenja najuspješnijih u sportu za 2015. g., u trećem mjesecu održalo se obilježavanje Međunarodnog dana žena. U  5. mjesecu po 38. put održan je Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, uz profesionalnu predstavu kazališta iz Osijeka, predstavili su se gosti iz Gradskog kazališta Beli Manastir te  prijatelji iz HKUD-a Vladimir Nazor iz Sombora. Na završnoj večeri predstavili su se domaćini, a tom prilikom Željko Čorba, predsjednik UO AK Belišće, uručio je Ivici Koprivnjaku zlatnu plaketu i prigodan poklon za njegovo dramsko-glazbeno stvaralaštvo u 50 godina predanog rada. Nevenka Blažević primila je prigodan poklon za 15 godina rada u dramskom kazališnom amaterizmu.

Glazbeni program nastavljen je u 7. mjesecu u Kazališnoj kavani u večernjim satima, gdje je Zabavni orkestar sa solistima zabavljao goste kavane. 17. “Meastro hvala za sve – neka glazba dalje teče”, sjećanje na maestra Antuna Lulića. održan je krajem 10. mjeseca. U 11. mjesecu održane su jubilarne 40. Rombergove glazbene večeri. Tijekom četiri večeri održani su programi: koncert Radojke Šverko, nastup naših starih vokalno-instrumentalnih sastava, natjecanje pjevača amatera pod novim nazivom “Belišćanski superglas” te završna večer Zabavnog orkestra AKBelišće sa solistima. Tom prilikom uručena su priznanja Davoru Novakoviću za 15 godina rada u kazališnom amaterizmu te Valentini Gyerek i Kreši Čolakoviću za 20 godina djelovanja. Na kraju godine održan je Božićni program za sve članove AK Belišće.

Ovu godinu AK Belišće također je započelo sudjelovanjem u proglašenju najuspješnijih sportaša grada Belišća za 2016., zatim u obilježavanju Međunarodnog dana žena prigodnim programom u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Nakon nekoliko godina izbivanja, osnovan je i dramski ansambl mladih koji se ove godine u 3. mjesecu predstavio mlađoj publici s predstavom “Crvenkapa i zbunjeni vuk”. Kao i svake godine, slijede 39. Memorijal Dragutina Merza Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, 18. Maestro hvala za sve – neka glazba dalje teče, 41. Rombergove glazbene večeri i Božićni program.

Na samom kraju skupštine obratio se zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić (ujedno i član UO AK Belišće) s nekoliko prigodnih riječi.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content