Novosti|

U sklopu manifestacije “Mali grad-veliki ljetni doživljaj“ održana je tradicionalna Fišijada, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na bazenu u Belišću.

Fišijada u organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice grada Belišća započela je prigodnim riječima voditeljice Turističke zajednice grada Belišća Janje Čeliković, a manifestaciju je službeno otvorio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Na Fišijadi je sudjelovalo 20 majstora fiš-paprikaša koji su pokazali svoje umijeće u kuhanju tog svima poznatog jela, a pobjednik ovogodišnje Fišijade bit će predstavnik grada Belišća na Državnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje se održava 5. rujna 2020. godine u Belom Manastiru.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Deak, Zdravko Blažević i Mato Jerkić nije imao nimalo lak zadatak, odabrati najbolji fiš-paprikaš. Ove godine je prvo mjesto osvojio Slađan Novosel, drugoplasirani je Željko Švajhofer, a treće mjesto zauzeo je Kristijan Kuna.

Nagrade i priznanja najuspješnijima uručio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te zahvalio svim natjecateljima na sudjelovanju.

Sve prisutne natjecatelje i goste zabavljao je Tamburaški sastav “Melem” dok je voditeljica programa bila Zdravka Majdenić.

Turistička zajednica grada Belišća
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content