Novosti|

Lokalni volonterski centar Zvono provodi program pod nazivom „Zvono Inclusive“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće i Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo.

Projekt je usmjeren razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici, a dio aktivnosti odnosi se na pružanje podrške organizatorima volontiranja. Upravo kroz taj dio djelatnosti organizirali smo edukaciju Uvod u menadžment volontera koja se održala u Orahovici u udruzi Jaglac. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici udruga i javnih ustanova koji u svoj rad uključuju volontere ili će ih tek uključiti u svoje aktivnosti. Upoznali su se s ciklusom menadžmenta volontera, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te sa zakonskim okvirom volonterstva u lokalnoj zajednici.

Program „Zvono Inclusive“ traje do 31. prosinca 2022., a u razdoblju do završetka projekta planira se provedba još nekoliko aktivnosti. Tijekom studenog i prosinca organizirat će se volonterska akcija školskog volonterskog kluba, a u prosincu će se obilježiti Međunarodni dan volontera dodjelom volonterskih nagrada.  

Tena Anić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content